Zoneterapi & Børn

Zoneterapi til børn


Babyer og børn er meget modtagelige for zoneterapi og de fleste nyder den blide "fodmassage".

Zoneterapi er velegnet til behandling af både nyfødte, babyer og større børn, da det er en meget blid behandlingsform med god effekt. Jeg har gode erfaringer med behandling af børn med bl.a. fordøjelsesproblemer, skrigeture, kolik, infektioner og luftvejsproblemer, ligesom urolige børn kan få det bedre efter et behandlingsforløb med zoneterapi. Også for tidligt fødte børn kan hjælpes godt på vej med zoneterapi.


Ved kronisk sygdom hos børn (f.eks. allergi, astma og astmatisk bronkitis) kan zoneterapi være et godt supplement til lægens behandling.


Ofte ses en bedring i barnets adfærd i løbet af det første døgn efter behandlingen, det kan f.eks. være en ekstra lur, rigeligere afføring eller bedring i symptomer, men der kan også komme en kortvarig forværring af symptomerne, hvilket kun indikerer, at kroppen tager imod behandlingen.


Eksempler på tilstande hos børn, som zoneterapi kan have god effekt på:


  • Spædbørnskolik
  • Vådliggere
  • Maveproblemer
  • Urolige børn
  • M.m


Hos mig forgår behandling af børn altid på barnets præmisser. Det er vigtigt for mig at barnet føler sig tryg og hørt. Nogle gange kan det være en fordel, at barnet ammes eller sidder hos mor eller far under behandlingen og i andre tilfælde - især ved lidt større børn, hvor det måske kan være svært at ligge stille, er det en god ide, hvis mor eller far har en bog med, så den lille klient kan få en historie under behandlingen.


Ved de helt små babyer og børn er det en fordel, hvis barnet er udhvilet og mæt, når det kommer til behandling. Behandling kan sagtens foregå, selv om barnet sover eller mens det ammes.


Læs artiklen: "Skrigeture og kolik kan lettes med få behandlinger hos en zoneterapeut"


Læs artiklen: "Øreproblemer hos babyer og børn"